Błyskawiczne, sezonowe drugie śniadanie!
A jednocześnie zagospodarowanie pozostałości wczorajszego obiadu 🙂

Porcja dostarcza około 260 kcal, 8 g białka, 19 g tłuszczu i 23 g węglowodanów, a także wapń, potas, magnez, foliany, witaminy z grupy B oraz sporo witaminy E i dzienną dawkę witaminy C.

Przepis na letnią sałatkę

Składniki:

  • Spora garść ugotowanej wcześniej fasolki szparagowej
  • pomidor (u mnie prosto z krzaczka)
  • natka pietruszki
  • łyżka oleju
  • łyżka nasion sezamu (może być np. dynia/słonecznik/len)

Wykonanie:

Ugotowaną fasolkę pokroić na kawałki o długości 2-3 cm, dodać pokrojonego pomidora, całość posypać posiekaną natką pietruszki, nasionami czarnego sezamu (lub innymi), skropić oliwą/olejem i doprawić do smaku.

i tym sposobem zmontowałam II śniadanie w mniej niż 3 minuty. Szybciej niż zupka chińska 🙂 a jak zdrowo 🙂

Share This